Jdi na obsah Jdi na menu
 


pomazánky

17. 11. 2007

Šlehaná niva

Oblíbená pochoutka mých dětí.

Výborná, řekla bych, že i nenáročná a momentálně vás výjde levněji, než kdyby byla z eidamu, tedy aspoň u nás se dá koupit niva levněji.

200g nivy, či jiného obdobného sýra s modrou plísní, asi deset lžic buď másla nebo rostlinného tuku, vesměs množství záleží na vaší chuti, 50-100ml smetany ke šlehání, sladkou papriku a asi dvě lžíce sladkého kečupu a jednu malou cibulku

 

nivu nastrouháte najemno, postupně přidáváte tuk a vyšleháváte, poté přidáte najemňounko nakrájenou cibulku a zašleháte, dále přidáte trochu sladké mleté papriky a kečupu a nakonec zjemníte smetanou na šlehání , kterou pořádně vyšleháte. Vše do chladu. vznikne vám úžasná pochoutka.

 

Hermelínová pomazánka

120g hermelínu, 100g Lučiny, 100g taveného sýra, jedna cibulka, půlka větší kápie

 

hermelín nastrouháte a vyšleháte se sýry, poté smícháte s najemňounko nakrájenou cibulkou a paprikou a dáte do chladu.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA